De gebroeders Aad en Daan Franken namen in 1984
de Mirell over van de heer Klapwijk. Hij was 5 jaar
daarvoor met de Mirell gestart als Petit Restaurant. De naam Mirell is een samenstelling van de namen van zijn dochters Miranda en Ellen, welke de broers in ere hebben gehouden.
Van lunchroom naar restaurant aan horecaplein
Van bescheidde lunchroom is Brasserie Mirell in de
afgelopen 37 jaar uitgegroeid tot een sfeervol restaurant met meer dan 120 zitplaatsen. Om dit te realiseren heeft de Mirell in de loop der jaren nogal wat verbouwingen ondergaan. Zo werd in 2001 de bovenverdieping bij het restaurant betrokken, wat flink wat extra capaciteit opleverde. In 2006 ging met de bouw van de serre een lang gekoesterde wens van Aad Franke in vervulling. Vervolgens werd in 2009 de gelagkamer een feit. Het Wilhelminaplein krijgt inmiddels steeds meer het imago van een horecaplein. Maar aan de verbouwingen is nog geen eind gekomen. In 2015 is de Mirell twee keer zo groot geworden. Met de overname van de opticien kon de tussenmuur doorgebroken worden en zo het restaurant worden uitgebreid. In 2021 wordt de bovenverdieping wederom onderhanden genomen om met de tijdsgeest mee te gaan.