Over ons

mirell 1984

Hoe het begon

De gebroeders Aad en Daan Franken namen in 1984 de Mirell over van de heer Klapwijk. Hij was 5 jaar daarvoor met de Mirell gestart als Petit Restaurant. De naam Mirell is een samenstelling van de namen van zijn dochters Miranda en Ellen, welke de broers in ere hebben gehouden.

Van lunchroom naar restaurant aan horecaplein
Van bescheidde lunchroom is Brasserie Mirell in de afgelopen 37 jaar uitgegroeid tot een sfeervol restaurant met meer dan 120 zitplaatsen. Om dit te realiseren heeft de Mirell in de loop der jaren nogal wat verbouwingen ondergaan. Zo werd in 2001 de bovenverdieping bij het restaurant betrokken, wat flink wat extra capaciteit opleverde. In 2006 ging met de bouw van de serre een lang gekoesterde wens van Aad Franke in vervulling. Vervolgens werd in 2009 de gelagkamer een feit. Het Wilhelminaplein krijgt inmiddels steeds meer het imago van een horecaplein. Maar aan de verbouwingen is nog geen eind gekomen. In 2015 is de Mirell twee keer zo groot geworden. Met de overname van de opticien kon de tussenmuur doorgebroken worden en zo het restaurant worden uitgebreid. In 2021 wordt de bovenverdieping wederom onderhanden genomen om met de tijdsgeest mee te gaan.

1927

Hotel Torenburg aan het Wilhelminaplein.

In de 17e eeuw stonden er drie herbergen aan het Wilheminaplein en de Herenstraat: de Zwaan, de Vergulde Valk en Torenburg. Van deze drie herbergen is alleen het pand van Torenburg bewaard gebleven. In 1890 bevond zich hier op de eerste verdieping de allereerste Groenteveiling van Naaldwijk. 10 jaar later zijn zij verhuisd naar een eigen pand, Na de verhuizing kreeg het pand weer een volledige horeca bestemming.

mirell 1927
mirell plat

Plat en opbouwen

Met de modernisering van het plein in 1977 zijn er nieuwe winkels en appartement gebouwd. Het Oude Torenburg is voor de helft blijven staan. Tussen de appartementen en Torenburg is vervolgens Mirell gebouwd, zoals je op de 1e foto kan zien.

Het Team

Ontmoet het fantastische team, welke elke dag voor jullie klaar staat om jullie een heerlijk ontspannen moment te geven.

team 3
team 2
Gaaies

Blijf op de hoogte

Volg ons op de socials.

FOOD
Drinks
Fun.

Weg van huis.
Maar toch thuis!